Uskoro dom za starije i nemoćne osobe u Dugoj Resi

U Dugoj Resi je danas predstavljen projekt izgradnje Doma za starije i nemoćne osobe koji će graditi belgijska Lindbergh grupa, u suradnji s gradskom upravom. Vrijednost investicije je oko tri milijuna eura, a kapacitet doma čija bi izgradnja mogla krenuti već ove godine bio bi 150 osoba.

Lindbergh grupa odradila je više od 100 projekata, kako u Belgiji, tako i u Nizozemskoj, Španjolskoj, a najnoviji se realizira u Kini. Projekt izgradnje staračkog doma u Dugoj Resi im je prvi u Hrvatskoj, no prema najavama ne i posljednji.

Planirali smo početi s radovima odmah po potpisivanju ugovora, nakon što odradimo sve planove u Belgiji s lokalnim ćemo arhitektom krenuti u rad, taj dio bi trebao biti gotov do rujna. Nakon toga idemo na ishođenje građevinske dozvole i nadamo se da ćemo graditi početi već ove godine. Potrebno je bar godinu dana da radovi završe. Nadam se da ćemo krajem sljedeće godine otvoriti Dom u Dugoj Resi, kazala je direktorica Lindberg Care Hilde Maria P Bosmans.

Dom će biti veličine tri tisuće metara četvornih, imat će prizemlje i dva kata, a osim ljudi koji mogu živjeti samostalno moći će ga koristiti i osobe koje imaju dijagnoze poput Alzheimera.

U sklopu Doma bit će i restoran otvorenog tipa, a osmišljen je i čitav niz popratnih sadržaja. Završetkom ovog projekta bit će otvoreno između 40 i 50 novih radnih mjesta, a Dom će biti izgrađen po najsuvremenijijm standardima poručeno je s predstavljanja projekta.