Jaska za Afriku na Svjetski dan kazališta

U ponedjeljak, 27. ožujka povodom Svjetskog dana kazališta u Domu kulture Jastrebarsko od 19:30 sati moći ćete pogledati hit-predstavu Kazališta Škrabe “Velika tajna Sherlocka Holmesa” prema tekstu Nine Škrabea u kojoj sudjeluje 80-ak jaskanskih mladih glumaca, plesača i pjevača. Događaj organiziraju Kreativni studio Zvrk i Društvo Naša djeca Jastrebarsko, a sav prihod od ulaznica ići će za rad humanitarne udruge “Srce za Afriku”.

Prije predstave prisutnima će se obratiti predsjednica udruge “Srce za Afriku” Maja Sajler Garmaz, u programu će održati i hrvatska premijera kratkog dokumentarnog filma “Einstein iz Kivumuua” autora Dine Senčara, a nastupit će i Vokalni ansambl Ad Hoc pod vodstvom Manuele Budišćak sa svojim afričkim repertoarom.

Ulaznice za “Sherlocka” i ovaj jedinstveni jaskansko-afrički događaj moći će se kupiti u Pizzeriji “Erdödy” od srijede, 22. ožujka po cijeni od 20 kuna.

‘’Udruga “Srce za Afriku” djeci i mladima u Ruandi, u selu Kivumu, gradi škole, nudi besplatno obrazovanje, svaki dan osigurava jedan topli obrok i pitku vodu. Školski dan i topli obrok po djetetu u Africi koštaju samo 2,50 kuna! Zato će se ovom prilikom i nakon predstave moći kupiti suveniri iz Ruande i knjige o Africi, a sav prihod također će ići za rad udruge “Srce za Afriku”’’, javljaju iz Kreativnog studija Zvrk.

Uz kupnju ulaznice za predstavu, knjiga i suvenira u Jastrebarskom 27. ožujka, svoje donacije “Srcu za Afriku” možete uplatiti i na njihov IBAN: HR7725000091101366453.