Interes za izletnički vlak “Putevima Slave Raškaj” nadmašio očekivanja

Izletnički vlak “Putevima Slave Raškaj” jutros je iz Zagreba krenuo prema Ozlju. O velikom interesu svjedoči podatak da su sve karte rasprodane još prije deset dana. Radi se o prvom vlaku u sklopu projekta RUMOBIL, čiji je cilj doprinijeti poboljšanju ruralne mobilnosti i razvoju kontinentalog turizma Karlovačke županije.

Jutros u 9.10 sati iz Zagreba je prema Ozlju krenuo prvi izletnički vlak “Putevima Slave Raškaj”. Oni koji planirali kupiti kartu u posljednji čas, zakasnili su. Naime, karte su razgrabljene danima unaprijed. Već na polaznoj stanici u Zagrebu vlak je gotovo popunjen, a preostali putnici ukrcali su se u Karlovcu.

Izletnički vlak “Putevima Slave Raškaj” je pilot-aktivnost uvođenja izletničkih vlakova sa zagrebačkog na ozaljsko područje. Zajednički ju provode HŽ Putnički pijevoz i Grad Ozalj, kao dio projekta RUMOBIL, projekta razvoja ruralne mobilnosti u europskim regijama. Sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a cilj mu je povezivanje slabo naseljenih područja s većim čvorištima.

U sklopu današnjeg izleta gosti iz Zagreba i Karlovca krenuli su u turistički obilazak “Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj”, a posjetili su i Stari grad Ozalj i Zavičajni muzej.

Izletnički vlakovi iz Zagreba u Ozalj vozit će sve do kolovoza 2018. godine. Predviđeno je ukupno 35 vožnji, a prva sljedeća bit će 22. travnja kada će turisti imati priliku sudjelovati u manifestaciji Dan čipke u Ozlju.