Dan otvorenih vrata Tehničke škole Karlovac

Tehnička škola Karlovac otvorila je danas svoja vrata kako bi učenicima završnih razreda osnovnih škola približila zanimanja koja mogu upisati. Škola trenutno broji oko šest stotina učenika u 28 razrednih odjela. Nudi program obrazovanja za 13 različitih zanimanja, a sva su deficitarna.

– Godinama nismo upisali limare, autolimare, alatničare, tu su još i zanimanja poput strojobravara, tokara, CNC operatera i druga. Sve su to proizvodna zanimanja u koja djecu treba usmjeriti jer ta zanimanja danas omogućuju pronalazak posla bez problema, izjavio je ravnatelj Mile Lulić.

Da je tome tako, posvjedočili su i nekadašnji učenici ove škole, danas uspješni ljudi gospodarskog i javnog života koji su se družili s učenicima i pričali im kako su počeli.

Škola je predstavila i svoj električni automobil kojeg je napravila nekolicina učenika pod vodstvom profesora.

– Izvadili smo sve iz automobila, radili smo sve iznova, stavili novi električni motor i dobili smo ovaj električni automobil koji može postići brzinu od 80 km/h. S jednim punjenjem može prijeći do 150 kilometara i to je trošak od sedam kuna, ispričao nam je učenik 3. razreda Marin Vuković.

Automobil su radili dvije godine, sada ga treba registrirati, a ostat će u školi i čekati vas, nove učenike da na njemu razvijate neke nove tehnologije.