Posljednji aktualni sat u ovom sazivu Gradskog vijeća uobičajeno je potrajao više od jednog sata. Od pitanja zapošljavanja u gradskoj upravi po stranačkim i rodbinskim vezama, pa do komunalnih problema, vijećnici su odlučili iskoristiti posljednju priliku da prije lokalnih izbora saznaju odgovore na pitanja koje neki postavljaju već duže vrijeme.

Koliko je članova HDZ-a zaposleno u gradskoj upravi i tvrtkama zanimalo je laburisticu Snježanu Kirnić. Gradonačelnik Damir Jelić odgovorio je kako taj podatak nema, ali da među zaposlenicima ima i članova drugih stranaka, kao i ljudi koji nisu u strankama.

Mladena Rakočevića iz SDP-a zanimalo je što je s terasama ugostiteljskih objekata i njihovim zatvaranjem. Zakon o prostornom uređenju definirao je njihovo postavljanje i korištenje, kazala je pročelnica Martina Furdek Hajdin.

Grad Karlovac je osmislio model po kojem će terase moći biti postavljane zimi, na 90 dana. Bit će definirane kao privremene građevine, koje će se nakon toga ukloniti. Grad je pokrenuo i donio takve akte i odluke, a apel je išao prema Ministarstvu da se definira i izmijeni pravilnike koji bi takve situacije riješili u cijeloj državi, rekla je Furdek Hajdin.