Predavanje Josipa Bišćana “Infinum – put do uspjeha”

U sklopu ciklusa predavanja Poslovne knjižnice u Knjižnici za mlade bit će održano predavanje Josipa Bišćana „Infinum – put do uspjeha” i to danas u 17 sati.

Infinum je tvrtka za izradu softvera te jedna od najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi. Osnovali su je prije dvanaest godina dvojica Karlovčana, Tomislav Car i Matej Špoler. Kasnije su im se pridružili Tamara Momčilović, Josip Bišćan i Nikola Kapraljević. Ta petorka i danas donosi ključne odluke u Infinumu. Josip Bišćan na predavanju će objasniti kako su bez kredita, zajmova i vanjskih investicija uspjeli izgraditi tvrtku koja danas zapošljava više od sto zaposlenih i ima urede u Zagrebu, Ljubljani i San Franciscu, kako je tekao put do uspjeha ali i kako ga održavaju, koji su problemi s kojima su se suočavali i koji su im planovi za budućnost.

Ovo predavanje održava se u sklopu Poslovne knjižnice. Početkom prošle godine u Knjižnici za mlade su, financijski poduprijeti od strane Američkog veleposlanstva otvorili Poslovnu knjižnicu. Dio je to projekta Work with us koje je Američko veleposlanstvo provodilo diljem Hrvatske, a Knjižnica za mlade odabrana kao najbolji projektni prijedlog. Glavna svrha poslovnih knjižnica je, na tragu poslovnih knjižnica iz SAD-a i Velike Britanije, da postanu važni faktori u restrukturiranju gospodarstva i nude veliku pomoć malom i srednjem poduzetništvu, ali i pomažu u stvaraju poduzetničke klime među mladima.