Slavini akvarelisti “okupirali” ozaljsku školu

Ozaljska osnovna škola Slava Raškaj organizirala je treći međunarodni likovni natječaj “Slavini mladi akvarelisti”. Riječ je o susretu dječjeg likovnog stvaralaštva koje je organizirano u spomen na najpoznatiju ozaljsku umjetnicu na kojem su se okupili mladi slikari iz Karlovačke županije, Slovenije i Austrije.

Cilj međunarodnog natječaja mladih akvarelista bio je njegovanje likovne i vizualne kulture učenika, poticanje umjetničkog izražavanja, osobito u tehnici akvarela, kao i upoznavanje s likom i stvaralaštvo Slave Raškaj. Na natječaj se javilo 148 učenika, a prvo mjesto u kategoriji učenika razredne nastave osvojila je ozaljska učenica Ana Horvatić. Prvo mjesto među učenicima viših razreda osnovnih škola osvojila je Lea Žlogar iz Metlike, dok je među srednjoškolcima najbolja karlovačka gimnazijalka Hana Volner.

Danas je u Ozlju bio poseban dan, jer je Slava Raškaj preminula upravo na današnji dan 1906. godine. Početkom siječnja proslavljen je i 140. rođendan Slave Raškaj, tako da škola koja nosi njezino ime svakodnevno živi s njom i uspomenom na njezin život.