Inkasator od dvije slabe postao stabilna i moderna tvrtka

U proteklih osam godina, Inkasator je postala stabilna gradska tvrtka zahvaljujući spajanju Stambenog fonda i starog Inkasatora u jednu tvrtku, ali i zahvaljujući racionalizaciji i modernizaciji poslovanja, izjavio je direktor Nikola Rogoz. On je na konferenciji za medije predstavio dosadašnje poslovanje, ali i planove za buduće razdoblje.

– Prekretnica u poslovanju bila je 2012. godina kada se dogodila promjena uprave i velika racionalizacija. Tvrtka je smanjila broj zaposlenika kojih sada ima 42, riješen je 20 godina dug sudski spor, porasla je i naplata koja je sada na gotovo 98 posto, a u posljednje četiri godine broj ovršnih postupaka pao je sa 6.500 na 2.500 tisuća godišnje, kazao je Rogoz.

Prije četiri godine uvedena je javna nabava i to pet godina prije zakonskog roka, ulagalo se u projekte energetske učinkovitosti za što je tvrtka osigurala građanima najpovoljniju kamatu za kredite u Hrvatskoj, a ukupna vrijednost stambenih ulaganja u osam godina iznosi nešto više od 77 milijuna kuna. Pred tvrtkom su sada novi planovi.

– Uvodimo novu uslugu e-računa, nastavljamo s ugradnjom internih vodomjera zajedno s Vodovodom i kanalizacijom, uvodimo digitalno uredsko poslovanje, planiramo uskoro kupnju novog prostora, a u planu je i zajedno s Javnom vatrogasnom postrojbom povećati aktivnosti na protupožarnoj zaštiti, najavio je Rogoz.

Zadovoljan poslovanjem je i gradonačelnik Damir Jelić. Naglasio je kako je Inkasator postao moderna tvrtka zahvaljujući racionalizaciji.

– Stvarno do šaljivosti dolaze situacije u kojima se proziva Gradska uprava za nekakva zapošljavanja koja idu putem babe i stričeva. Stvarno je nelogično da te u ovom trenutku prozivaju iz ljevice koja je ostavila veći broj radnih mjesta u opterećenju gradskog proračuna ili proračuna tvrtki, nego što je danas. Kad uzmete da 50 ili 60-ak ljudi radi manje u sustavu, sa 60-ak novih poslova koje smo dobili to vam znači da je produktivnost jako narasla, naglasio je Jelić.

Dokaz tome su i brojna priznanja Inkasatoru, a posljednje je stiglo nedavno. Riječ je o međunarodnom certifikatu bonitetne izvrsnosti najvišeg razreda koji daje referencu da je Inkasator siguran, ugledan i poželjan partner.