“Oralna higijena u Hrvatskoj na niskoj je razini”

Za najmlađe Karlovčane, povodom Svjetskog dana zdravlja, u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” organizirano je predavanje o oralnoj higijeni i pravilnom pranju zuba. Na Odjelu za predškolce gostovala je stomatologinja Milena Ilić.

Da oralnu higijenu treba započeti od izbijanja prvog zubića, a kasnije zube prati barem dva puta dnevno po tri minute, pravila su koja mnogi ne znaju ili zanemaruju. Oralna higijena u Hrvatskoj na vrlo je niskoj razini. “Statistika je takva da djeca imaju onoliko pokvarenih mliječnih zuba koliko imaju godina”, upozorava dr.med.dent. Milena Ilić.

Stoga je na Odjelu za predškolce karlovačke Gradske knjižnice danas održano predavanje na temu “Kako čuvati naše zubiće”. U sklopu edukacije čitala se i nezaobilazna priča o Gricu i Grecu.

S prvim posjetom stomatologu ne treba se čekati do prvih problema sa zubima, već preporuka glasi – odvesti dijete stomatologu što ranije kako bi se prevencijom i upoznavanjem s ordinacijom i liječnikom spiječio strah u kasnijoj dobi.