Veleučilište postalo jedno od najrespektabilnijih visokoškolskih stručnih institucija u RH

Postati svjetski priznato sveučilište primjenjenih znanosti vizija je zaposlenika karlovačkog Veleučilišta, koje danas slavi 20 godina osnutka. Veleučilište je osnovano 1997. godine, a danas ima 8 stručnih studijskih i tri specijalistička programa. Svečana sjednica održana je u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Veleučilište u Karlovcu profiliralo se u ovih 20 godina kao jedno od najrespektabilnijih visokoškolskih stručnih institucija u Republici Hrvatskoj. Kad je osnovano 16. travnja 1997. godine, Veleučilište je počelo djelovati s dva odjela, strojarskim i tekstilnim. Ključna prekretnica u rastu i razvoju Veleučilišta bilo je preseljenje u zgradu bivše vojarne u Zvijezdi, istaknuo je dekan Branko Wasserbauer.

Tiha patnja zaposlenika i studenata i dalje je Atrij znanja, projekt koji su započeli prije 7 godina. U pripremi je i projekt Kreator, centar za primjenjena istraživanja i transfer tehnologije u sklopu kojeg je predviđena izgradnja dviju povjesnih građevina, najavio je dekan.

Emotivni dekan je na današnjoj svečanosti nagradio i najzaslužnije studente dekanovim nagradama, a svečanost u Zorin domu bila je prilika da studenti pokažu i dijelić studentskog života, odnosno sve sekcije koje djeluju u sklopu Veleučilišta.