Završena sanacija klizišta u Rečici

Klizište na prometnici uz Osnovnu školu Rečica je sanirano, a u tijeku su radovi na oborinskoj i sanitarnoj odvodnji u školi. Tim povodom Rečicu je posjetilo izaslanstvo grada Karlovca, na čelu s gradonačelnikom Damirom Jelićem.

Radovi na sanaciji, vrijedni 750 tisuća kuna, započeli su u prosincu prošle godine i upravo su završeni. Sanacija klizišta zahtijevala je vrlo složen građevinski zahvat.

Tijekom izvođenja radova na klizištu pokazala se i potreba za rekonstrukcijom kompletne kanalizacije i odvodnje za Osnovnu školu Rečica.

Ovo klizište mještanima je stvaralo probleme dugi niz godina. “Sada napokon mogu potpuno sigurno prolaziti ovim dijelom prometnice, što je posebno važno za stotinjak djece koja pohađaju ovu školu”, istaknuo je predsjednik rečičkog Mjesnog odbora Željko Šafar.

Dugogodišnja ravnateljica rečičke osnovne škole Đurđa Rukavina, u ime djelatnika i u svoje ime, zahvalila se “na svemu što je uloženo u školu u posljednjih pet, šest godina, a uloženo je puno.”

“Na posljednjoj sjednici Gradsko vijeće Grada Karlovca donijelo je jednu odluku koja se direktno tiče Mjesnog odbora Rečica, radi se o izgradnji sportske dvorane koju će koristiti ne samo učenici škole, već Mjesni odbor za sve potrebe”, najavio je predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić.

Projektima u Rečici veseli se posebno gradonačelnik Damir Jelić, a oni su simbolično vezani i uz projekte koji se provode u ostalim mjestima.