Koncert i maslinove grančice na štandu Udruge “Jak kao Jakov”

Uskrsni humanitarni koncert učenika Glazbene škole za Udrugu Jak kao Jakov održan je u Lana centru uz štand Udruge, na kojem su uz proizvode članova Udruge, prolaznici mogli kupiti i maslinove grančice.

Učenici Glazbene škole pod vodstvom svojih profesora tradicionalno podupiru rad Udruge “Jak kao Jakov”. Njihov predivan doprinos bio je bogat uskrsni koncert za kojega je brojne učenike pripremalo desetak profesora. Uz ovaj tradicionalni koncert i prodaju uskršnjih ukrasa i maslinovih grančica, članovi Udruge planiraju još nekoliko aktivnosti u ovim danima, među kojima će posjetiti djecu na odjelu Opće bolnice.

Podsjetimo, Udruga je osnovana 6. veljače 2011. godine, četiri mjeseca nakon Jakovljevog odlaska s ovog svijeta. Tijekom više od šest godina rada imali su preko 200 štićenika, preko 200 članova, a u prošloj godini 222 volontera s područja Zagreba i Karlovca, preko 5700 volonterskih sati i preko milijun 600 tisuća kuna pružene humanitarne pomoći. “Rad u Udruzi, pogotovo kreativni, veliko je zadovoljstvo članicama jer ih uz pomoć koju pružaju ispunjava smislom”, ističe predsjednica Udruge Ivančica Rubido.

Prikupljena sredstva namijenjena su djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima za sve što im je u tom,često dugom, razdoblju liječenja potrebno.

Štand Udruge Jak kao Jakov otvoren je svakodnevno od 10 do 20 sati u prostoru Lana centra do 15. travnja.