Vrtićanci i beskućnici izrađivali pisanice

Djeca iz Dječjeg vrtića Gaza tradicionalno za blagdane posjećuju karlovački Centar za beskućnike. Tako su se i povodom Uskrsa družili s korisnicima Centra, uz izradu pisanica, slatkiše i sok.

Kao i svaki drugi dom, Centar za beskućnike rado ugošćuje sve koji to žele. Povodom Uskrsa posjetila su ih djeca iz Dječjeg vrtića na Gazi.

U Centru su za djecu pripremili pisanice, tempere, slatkiše i sokove kako bi zajedno s korisnicima proveli lijepe predblagdanske dane i tako jedni drugima pružili toplu obiteljsku atmosferu. Bila je to prilika da se djeci približi rad ovog Centra.

Kapacitet Centra je dvadesetak ljudi, a trenutno ih je 17. Potreba za većim brojem mjesta u Centru postoji, ali glavni cilj je da se korisnicima pomogne da ostvare samostalnost i stabilnost u svom životu

Mateo Sadlek u Centru boravi dvije godine i trenutno se školuje u programu koji se ovdje provodi. U neizvjesnoj životnoj situaciji puno im znači što imaju krov nad glavom, tri obroka dnevno, vrtove u kojima mogu sami uzgajati hranu i osjećati se korisno. Život u Centru omogućava im da se ne osjećaju odbačeno od društva, a ovakvi posjeti pružaju im osjećaj obiteljske topline, kaže Mateo.