Započelo uređenje Trga svetog Jurja u Dugoj Resi

Na Trgu svetog Jurja u Dugoj Resi započeli su radovi na uređenju, koje će biti u skladu s novom vizurom grada. Međutim, najveći razlog kompletne rekonstrukcije Trga je sigurnost građana i njihove imovine, naglasio je vršitelj dužnosti gradonačelnika Duge Rese Tomislav Boljar.

Uređenje Trga svetog Jurja dio je nove vizure grada Duge Rese, od amfiteatra do Trga kralja Tomislava i rađeno je planski. Razlog je prvenstveno sigurnost građana, njihovi životi i imovina, kuće i automobili. Stabla su u lošem stanju i neizvjesno je kada bi se srušila, a to potvrđuje nalaz Hrvatskog šumarskog instituta, tvrdi Tomislav Boljar, v. d. gradonačelnika Duge Rese. Za uklanjanje stabala molili su i građani koji žive na adresi Trga svetog Jurja. Već 20. travnja sadit će se nova stabla javora i lipe, visine 6 do 7 metara.

Boljar je istaknuo da se sve u gradu radi planski i racionalno te je najavio nove projekte čija je svrha energetski neovisni grad, a uređenje trga je logičan početak. Ukupna vrijednost uređenja Trga iznosi oko 275 tisuća kuna, a obuhvaća nogostup, dodatna parkirna mjesta, štednu javnu rasvjetu, nove klupe, stalke za bicikle, nova stabla, a po potrebi vodovod i novu odvodnju. Izvođač je Niskogradnja d.o.o.

Ono je posebno važno i zbog toga što će na trgu biti postavljena punionica za električne automobile, prva u Karlovačkoj županiji, čime će Duga Resa postati dio energetske ceste i svih turističkih pravaca koji podržavaju održivi razvoj te ući u digitalne interaktivne karte, najavio je Boljar.