U Glazbenoj školi otvoreno 10. školsko natjecanje mladih pijanista

U Glazbenoj školi Karlovac ovih je dana vrlo živo. Danas i sutra održava se Deseto školsko natjecanje mladih pijanista, a osim toga, učenici se aktivno pripremaju za niz nastupa koji ih očekuju do kraja školske godine.

Jutros je u Glazbenoj školi Karlovac započelo 10. natjecanje učenika klavira osnovne i srednje glazbene škole. Što se sve naučilo tijekom ove školske godine pokazalo je stotinjak mladih pijanista. Ova se natjecanja u Glazbenoj školi održavaju svake godine, a za učenike i njihove roditelje i mentore od velikog su značaja. Ove godine uzbuđenje uoči natjecanja bilo je još i veće nego inače budući da je prošli tjedan u školu stigao novi, vrijedni klavir.

Osim za školska natjecanja, mladi karlovački glazbenici vrijedno se pripremaju za predstojeće nastupe. Prvo sljedeće na redu je Koncert orkestra saksofona i Puhačkog orkestra na Koncertu u organizaciji Glasbene škole Marjana Kozine u Novom Mestu. Tu su i pripreme za Proljetni koncert, HarmoniKA festival, a nastupit će i na otvorenju Glazbenog paviljona u svibnju, manifestaciji Karlovački vrtuljak, Danu grada i nizu drugih gostovanja.

Mladi pijanisti koji budu najuspješniji na ovogodišnjem školskom natjecanju nastupit će pak sutra u 19 sati na završnom koncertu, gdje će im biti dodijeljena priznanja, diplome i nagrade za postignute rezultate.