Hostel Selce od srpnja ima novog čelnog čovjeka – Dario Smojver preuzima direktorsku funkciju

Predstavnici grada Karlovca i ravnatelji osnovnih škola obišli su danas hostel Selce. Direktor Marijan Karlić upoznao ih je s pozitivnim rezultatima poslovanja i ulaganjima u posljednjih osam godina. Prilika je ovo bila i da se predstavi novi ravnatelj Dario Smojver koji na tu dužnost stupa u srpnju.

Dječje odmaralište Karlovac u Selcu postoji od 1957. godine, a od 2009. godine je hostel. U posljednjih je 16 godina, koliko je na čelu hostela proveo Marijan Karlić uloženo 9,1 milijun kuna u razne projekte, od obnove krovišta, instalacija, nove opreme.

To je i učinjeno i to vlastitim sredstvima hostela, kreditima koji su uspješno otplaćeni, ali i uz pomoć nešto više od milijun kuna sredstava iz gradskog proračuna. Prihod je povećan dvostruko, a stalno je zaposleno deset djelatnika.

Marijan Karlić nakon 16 godina uspješnog rada u hostelu odlazi u mirovinu, a na mjestu čelnog čovjeka zamijenit će ga poznati menadžer i sportaš Dario Smojver.

Cijena se za karlovačku djecu ne bi trebala mijenjati, ali cilj je obogaćenjem sadržaja privući i druge goste, kaže Smojver. U dogledno vrijeme hostel bi tako mogao imati bazen, ali i sportsku dvoranu, a Smojver najavljuje i širenje sportske, ali i ostale turističke ponude.