SDP i službeno podržao kandidaturu Davora Petračića – za zamjenika ide Dubravko Golubić

Dubravko Golubić iz SDP-a kandidat je za zamjenika gradonačelnika Davoru Petračiću. Jedini uvjet za to bio je da i Nezavisna lista Davora Petračića i SDP formiraju svoje liste za Gradsko vijeće kako bi Karlovac dobio pravi gradski parlament koji će donijeti nužno potrebnu demokraciju, istaknuto je na konferenciji za medije.

Karlovac treba promjenu vlasti, a Petračić tvrdi da u svom opširnom programu nudi rješenja za brojne probleme koji su u gradu nagomilani. Neće biti praznih obećanja, na koja nemojte nasjedati ni od drugih stranaka, poručio je Petračić. Slikovito je podsjetio na obećanja iz prošle predizborne kampanje fotografijom plakata aktualnog gradonačelnika Damira Jelića.

Petračić je pozvao građane da se pridruže transformaciji Karlovca u bolju i napredniju sredinu. Jedan od prvih poteza ako dođe na vlast će biti reorganizacija gradske uprave i tvrtki koje koriste novac iracionalno, najavljuje. Kao jedan od najvažnijih projekata izdvaja sustav obrane od poplava, ali i gospodarenje otpadom. U tome će mu pomoći iskustvo financijskog stručnjaka Dubravka Golubića, koji je trenutno na čelu karlovačke podružnice Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje.

U Karlovcu vlada nepotistička hobotnica, ne gleda se inovativnost, kreativnost niti sposobnost, izmišljaju se radna mjesta za rođake i kumove, a mladi ljudi odlaze iz grada. To treba zaustaviti, mora postati bitna kvaliteta ideje, a ne stranka iz koje ideja dolazi, poručuju iz NL Davora Petračića.