Badovinac i Labus najavili sanaciju vrelovoda: Ne želimo raditi samo 60 dana već cijeli mandat

Kandidatima za čelna mjesta u gradu HNS-ovom Nikoli Badovincu i Dušku Labusu iz NL Volim Karlovac zasmetalo je što aktualna gradska vlast glazbeni paviljon smatra kapitalnim projektom. Njegovu izgradnju su pozdravili, ali smatraju da financijski nije toliko vrijedan da bi bio kapitalan projekt stoga su najavili svoj, puno značajniji i financijski izdašniji.

– Radi se o izmjenama vrelovoda Gradske toplane i to u dužini od 44 kilometra čime bi se postigle značajne uštede, kako za tvrtku tako i za građane kojima bi računi bili manji i do 20 posto. Početak izgradnje planiramo nakon sezone grijanja 2018. godine, a trebao bi biti gotov do početka sezone grijanja 2022. godine, najavio je kandidat za gradonačelnika Nikola Badovinac.

Sredstva za dokumentaciju osigurala bi se iz proračuna i to rebalansom ove godine, vrijednost cijele investicije ne žele još reći jer im nisu dostupni svi podaci, a dio izvora financiranja vide u sredstvima koje građani plaćaju za hladni pogon. Po završetku sanacije, nadaju se i povratku starih korisnika.

– Očekujemo povratak istih onih ljudi koji su se morali izdvojiti iz centralnog toplinskog sustava zbog nerazumne politike koja je bila vođena. Povratkom tih korisnika i priključenjem novih mi ćemo postići kvalitetan način rješavanja problema grijanja u gradu Karlovcu, kazao je kandidat za zamjenika gradonačelnika Duško Labus.

Badovinac i Labus aktualnoj vlasti zamjeraju što 60 dana prije izbora kozmetički uređuju ulice grada. Pozdravljaju takve projekte jer smatraju da su nužni, međutim poručuju kako se oni ne bi trebali raditi samo prije izbora.

– Naš način rada će biti vidljiv od prvog dana mandata. Mi nećemo čekati 60 dana prije izbora i mi ćemo svojim radom zapravo biti jako dosadni jer ćemo grad pretvoriti u jedno veliko gradilište koje će biti otvoreno četiri godine našeg mandata, poručio je Badovinac.

Pozvali su građane da im daju šansu da pokažu da znaju upravljati Karlovcem kojeg žele učiniti boljim i kvalitetnijim mjestom za život.