Tradicionalni Sajam pisanica u Donjoj Kupčini

U Zavičajnom muzeju Donja Kupčina tijekom prošlog tjedna su se održavale kreativne radionice. Ovoga puta izrađivalo se cvijeće od papira u različitim bojama, a tradicionalno su se ukrašavale i pisanice. Učenici koji su marljivo ukrašavali pisanice danas su ih predstavili na Sajmu pisanica u tamošnjem Zavičajnom muzeju.

Čak 350 pisanica ukrasili su učenici područne škole Donja Kupčina koji su sudjelovali na tradicionalnim radionicama tamošnjeg Zavičajnog muzeja. Učenici na radionice dolaze već šest godina i na taj način čuvaju tradiciju farbanja jaja u svom kraju. Svoja mala umjetnička djela djeca su pokazala na tradicionalnom sajmu. Neke pisanice su prodavali, a neke su odlučili pokloniti. Neki mališani su na sajmu prvi put, dok ima i onih koji na radionice i sajam pisanica dolaze već nekoliko godina.

Posjetitelji sajma pisanica imali su priliku razgledati i Zavičajni muzej, prostor koji je prepun predmeta iz povijesti ovog kraja koje su mještani desetljećima skupljali, a kasnije i izložili na jednom mjestu.