Pravoslavni vjernici proslavili Uskrs

Svečanu liturgiju u povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa u Karlovcu je predvodio episkop gornjokarlovački Gerasim Popović. Poslanicu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja je pročitao starješina Hrama svetog Nikole u Karlovcu Milidrag Stokanović.

S tugom i bolom u srcu moramo reći da današnji svijet ne ide putem uskrsnuća već više putem smrti i beznađa. Iziđimo, braćo i sestre, iz zemlje grijeha i smrti, kao starozavjetni Izrael iz Egipta, i Bog će nas blagosloviti svakim blagoslovom duhovnim, da bismo bili Narod Boga živoga, stoji između ostaloga u Uskrsnoj poslanici patrijarha srpske pravoslavne crkve Irineja.

U osvrtu na mlade, u poslanici se upozorava da im se umjesto primjera vrijednosti i čestitosti nude idoli i antiheroji, neposlušnost roditeljima i odbacivanje svakog autoriteta. Velika je odgovornost Crkve, ali i svih prosvjetnih institucija jer mladima treba pomoći da pronađu put autentičnog života i uskrsnuća.

Neka s ovim praznikom Uskrsa uskrsne i cijeli srpski narod, poručio je patrijarh Irinej i poželio da Gospodin donese dobro svom narodu.