Sretan Uskrs!

Uskrsnuće Isusa Raspetog vrhunac je Evanđelja, radosna vijest za sve, temelj kršćanske vjere jer je u Isusovom uskrsnuću život pobijedio smrt, pa je Uskrs blistavi dan pobjede koji se opire beznađu i potiče pozitivne promjene, poručio je u Uskrsnoj čestitki zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

U ovom vremenu brzih promjena, kada jedan događaj potiskuje drugi, a nova informacija gazi prethodnu i kada se unatoč dojmu opće informiranosti stvara ozračje brzog zaborava, posebno zaborava onog bitnog u životu, ponovno smo u slavlju Uskrsa, jer životopis Isusa iz Nazareta  ne završava smrću. Isus Krist jedini je čovjek koji je živio i umro, da bi trećega dana uskrsnuo od mrtvih, naglasio je u čestitci kardinal Bozanić.

Zagrebački je nadbiskup podsjetio da katolici ove godine slave Uskrs istoga dana kao i braća i sestre pravoslavne vjere. Naime, ove godine slavlje Gospodinova Uskrsnuća pada na isti dan u Crkvama Zapada i Istoka. Neka to istovremeno slavlje ojača povezanost i zajedništvo među kršćanima, zajedništvo tako potrebno svijetu koji je podijeljen napetostima i ratovima, zaključio je kardinal Bozanić, te čestitao Uskrs vjernicima i svim ljudima dobre volje.