Karlovačka županija među sedam najuspješnijih po europskim projektima

Karlovačka županija među sedam je najuspješnijih hrvatskih županija kada su u pitanju europski projekti i sudeći prema brošuri Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije “Uspješni lokalni projekti u Hrvatskoj”. U njoj se nalaze četiri projekta – Aquatika, Intrepid karlovačkog Veleučilišta, Klub za zapošljavanje mladih udruge Carpe Diem i povećanje kapaciteta Arkade.

Intrepid je vrijedan milijun eura, uređena je stara zgrada, u kojoj se nalazi sada oprema visoke tehnologije koja je na raspolaganju poduzetnicima i studentima. Dugoreška Arkada s nešto više od 3,6 milijuna kuna europskih sredstava nabavila je sedam novih strojeva kojim će proširiti svoju proizvodnju, a zaposlila je i sedam novih radnika. Kroz Klub za zapošljavanje mladih prošlo je 98 nezaposlenih mladih osoba od kojih je 53 pronašlo posao. Aquatika je pak projekt koji je Karlovac čvrsto pozicionirao na turističku kartu kontinentalne Hrvatske, a akvarij je u prvih pola godine posjetilo gotovo 50 tisuća posjetitelja, istaknuto je u Uredu župana na predstavljanju brošure.

– Razvojne agencije pokazale su da su produžena ruka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i trenutno su u tijeku izmjene zakona kojima bi mi dobili još veće ovlasti i provodili natječaje na županijskoj razini, kazao je direktor Razvojne agencije ”Karla” Viktor Šegrt.

– Svaka kuna, svaki euro koji dođu u našu županiju su dobrodošli. Ima u Karlovačkoj županiji još kvalitetnih projekata koji se ne nalaze u brošuri, međutim bit će prilike i za njih, poručio je župan Ivan Vučić.