Jelić: Ivanina kuća bajke može biti na ponos Ogulincima

Kroz Ivaninu kuću bajke u tri godine prošlo je više od 60 tisuća posjetitelja, a svojom izložbom, upotrebom tehnologija, raznim radionicama pruža zaista jedinstven i pomalo mističan ugođaj, ali i slavi bajke te stvaralaštvo Ogulinke Ivane Brlić Mažuranić kao i ostalih svjetskih bajkopisaca. Kuću bajke posjetili su pomoćnik ministrice kulture Davor Trupković i HDZ-ov kandidat za župana Damir Jelić.

Kako su bajke prvenstveno namijenjene djeci, tako je Ivanina kuća bajke posebno usmjerena na suradnju s lokalnim dječjim vrtićem, a postignuta je suradnja i s još jednim europskim projektom – karlovačkom Aquatikom.

– Naš cilj je da sva ogulinska djeca prije polaska u školu prođu kroz kuću bajke i dožive ovaj svijet zajedno sa samom Ivanom. Suradnjom s Aquatikom želimo zajednički nastupati na tržištu, okrenuti se prema obali i pokazati da za samo sat dva od Crikvenice ili Zadra posjetitelje u Karlovcu i Ogulinu očekuju dvije sjajne atrakcije, izjavila je direktorica Ivanine kuće bajki Ankica Puškarić.

– Ovo je priča koja se sustavno mijenja, u Ivaninoj kući bajke možete doživjeti stalno nešto novo i Ogulin je već sada prepoznata destinacija. Na daljnjoj razradi svakako treba inzistirati, naglasio je pomoćnik ministrice kulture Davor Trupković.

Ovaj prostor može biti na ponos svim Ogulincima naglasio je HDZ-ov kandidat za župana Damir Jelić i kazao kako bi Ivanina kuća bajke bila dobro mjesto za održavanje sastanaka i kolegija.

– Naime mi stariji pod brigama često otupimo, a ovaj prostor vraća svježinu i bezazlenost dječjeg srca. Nema osobe koja barem malo ne odmašta, a i kroz maštu se rješavaju mnoge stvari, rekao je Jelić.