Infosys otvorio Razvojni centar u Karlovcu

Globalna tvrtka Infosys iz Indije otvorila je svoj ured i Razvojni centar u Karlovcu. Oko stotinu inženjera strojarstva i elektrotehnike osmišljavat će najnaprednija rješenja za vodeće energetske tvrtke u Europi i svijetu. U Karlovac ih je privukla dugogodišnja tradicija karlovačke industrije, znanja i iskustva stručnjaka.

Infosys je globalni lider u tehnološkim uslugama i savjetovanju. Svojim klijentima u više od 50 zemalja, Infosys omogućuje osmišljavanje i provođenje strategija za digitalnu transformaciju. Tvrtka je usmjerena na usluge nove generacije, a otvorenjem Razvojnog centra u Karlovcu širi svoje tržište na jugoistočnu Europu. Ukupan broj zaposlenika premašuje 200 tisuća. U karlovačkom uredu radi ih stotinjak. Većina ih je dobila posao nakon što je General Electric, nakon preuzimanja Alstoma, restrukturiranjem smanjila broj inženjera.

U karlovačkom Razvojnom centru naglasak će biti na objedinjavanju usluga savjetovanja te informatičkih i inženjerskih vještina na područjima proizvodnje energije, projektiranja i razvoja velikih plinskih i parnih turbina, digitalnih rješenja za usluge i održavanje te razvoju naprednih inženjerskih softverskih alata.

.”Put prema otvorenju Razvojnog centra u Karlovcu započeo je još prošle godine na temelju naših veza s tvrtkama Ansaldo i General Electric. Istražili smo sposobnosti i vještine koje nudi ova zemlja, i došli do toga da imate vrlo kvalitetan inženjerski sektor, stojarski sektor, industrijski sektor proizvodnje. Počinjemo s time, ali planiramo i širenje usluga na informacijske tehnologije, digitalne usluge i sve ostali djelatnosti kojima se Infosys bavi”, najavio je Ravi Kumar, predsjednik i zamjenik glavog operativnog direktora u Infosysu.

Nova poslovna jedinica u Karlovcu, prva u Hrvatskoj, najnovija je lokacija među 16 regija u Europi.

“Ohrabreni smo otvorenjem ovog Razvojnog centra u Karlovcu. To je cilj naše ekonomske diplomacije, dovesti što više tvrtki na hrvatsko tržište. Svi mi kažu da je Hrvatska mala zemlja. Indija je velika zemlja. Mala ekonomija – velika ekonomija. Ali ovo je primjer dva ravnopravna partnera koja su udružila svoje reusrse, udružila know-how, kako bi zajedno ostvarila rezultate. Ovo je jedan od najvećih razvojnih centara u cijeloj Europi”, rekao je prilikom otvorenja veleposlanik Republike Indije Sandeep Kumar.

Za Hrvatsku i Karlovac dolazak ovog globalnog diva velika je stvar. Potvrda je to iskustva i znanja lokalnih stručnjaka, naglasio je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mario Antolić.

Od Infosysovog Razvojnog centra očekuje se i doprinos rastu istraživanja i razvoja u Hrvatskoj, zahvaljujući karlovačkoj suradnji s organizacijama širom svijeta.