Grad Ozalj slavi svoj dan – Plaketa Grad prijatelj djece najljepši poklon

Ozalj je od danas Grad prijatelj djece. Plaketa je na svečanoj sjednici uručena gradonačelnici Gordani Lipšinić. Kako je ovo posljednja svečana sjednica u ovom mandatu, tako se gradonačelnica osvrnula na protekli mandat. U protekle četiri godine realizirani su projekti vrijedni više od 20 milijuna kuna, trenutno se čekaju rezultati natječaja na koje je Grad prijavio projekte vrijedne gotovo 21 milijun kuna, a u pripremi su projekti u vrijednosti oko milijun eura.

– Kao najvažniji uspjeh izdvojila bih povećanje proračuna sa 13,7 milijuna kuna 2013. godine na 44,8 milijuna kuna za ovu godinu. Pritom valja naglasiti kako do porasta proračuna nije došlo zbog povećanja davanja i prireza, koji je naprotiv čak i smanjen za dva posto. Radili smo sustavno na europskim projektima od kojih smo dobivali sredstva, dok smo izvorne prihode sačuvali za financiranje projekata za podizanje životnog standarda, naglasila je gradonačelnica Lipšinić.

Na svečanoj sjednici priznanja su dobili tvrtka Fest, Lovačko društvo Fazan, Ivica Glöckner, KUD Ključ, DVD Vrhovac, Ivana Ferenac Sudac, DVD Kašt, Centar za pružanje usluga u zajednici, Darinka i Ivica Tržok te dr. Igor Kalčič dok je dobitnik nagrade za životno djelo Ivan Vrbanek.