Hranilović i Franković ostaju na čelu Vatrogasne zajednice

Robert Hranilović ponovo je izabran za predsjednika Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, dok Goran Franković ostaje županijski vatrogasni zapovjednik. Na izbornoj skupštini županijske Vatrogasne zajednice za zamjenika predsjednika i zapovjednika također su ponovo izabrani Franjo Kolić i Miroslav Rade.

Vatrogasna služna profilirana je kao stožerna snaga sustava civilne zaštite, te smo odradili nove procjene ugroženosti i planove zaštite od požara s jedinicama lokalne samouprave, te objedili sve kroz Plan zaštite od požara Karlovačke županije, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

Franković je izdvojio intervencije koje nisu bile isključivo požari, s čime, kaže, možemo definirati da je vatrogasna služba bila spremna prihvatiti izazove, ali nije bila spremna po pitanju opreme za izvanredne situacije tipa poplava koje su zadesile karlovačko područje.

Vatrogasna zajednica je na izbornoj skupštini dodijelila i priznanja društvima koja ove godine obilježavaju jubileje rada i djelovanja. Zanimljivo je da od deset društava, čak tri slave 90 godina rada – DVD-i Velika Paka, Lasinja i Zaluka.