Dijana Zadrović predstavila program za Dugu Resu: Naša obećanja su realna i radit ćemo četiri godine mandata

U ovu bitku krenuli smo realno, krenuli smo čvrsto na nogama, naša obećanja su realna i nećemo raditi samo mjesec dana prije izbora već četiri godine mandata, poručila je kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Duge Rese Dijana Zadrović predstavljajući program rada. Dvije su okosnice programa, gospodarsko – infrastrukturna i društvena.

Proširenje smještajnih kapaciteta, zdravstveni turizam, izrada autohtonog dugoreškog suvenira, učiniti sve da Duga Resa postane grad prijatelj poduzetnika, privlačenje novih ulagača, zona Gornje Mrzlo Polje, povećanje broja parkirališta, uređenje grada, pojačati rad gradskih tvrtki, asfaltiranje prema prioritetima dio su gospodarsko – infrastrukturnog programa.

U društvenoj komponenti programa je uređenje igrališta za djecu i prilagodba djeci s invaliditetom, obnova vrtića na staroj cesti, izgradnja školske sportske dvorane, poticanje uspješnih sportaša, energetska učinkovitost te briga za umirovljenike i branitelje.

– Sve navedeno ne može se riješiti iz gradskog proračuna, već ćemo projekte prijavljivati na mjere ruralnog razvoja. Nešto ćemo moći financirati i iz proračuna, ali to ćemo vidjeti kada preuzmemo vlast. Prvi korak upravo će biti revizija gradskog proračuna kako bi se utvrdilo njegovo stanje, a sve što će se raditi, radit će se po prioritetima mjesnih odbora. Ovo stanje u gradu treba mijenjati, potrebni su konkretni rezultati, a mi želimo promijeniti stanje u gradu i učiniti ga ugodnijim mjestom za život, poručila je Zadrović.