Dan otvorenih vrata privukao brojne posjetitelje u Aquatiku

U povodu obilježavanja Europskog tjedna te Dana otvorenih vrata EU projekata, Javna ustanova Aquatika otvorila je svoja vrata za sve posjetitelje. Dane otvorenih vrata EU projekata organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, uz podršku Europske komisije, a cilj je predstavljanje projekata koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica.

U Aquatici su u sklopu cjelodnevnog programa predstavljeni i EU projekti Razvojne agencije Karlovačke županije i Grada Karlovca, a posjetitelji su uživali u edukativnim predavanjima, prezentacijama hranidbe riba, čišćenju akvarija uz pomoć ronioca te besplatnom razgledavanju akvarija i akvarijske tehnologije.

– Veliki interes povodom Dana otvorenih vrata pokazao je kako je Aquatika, osim zbog svog jedinstvenog koncepta i raznolikog podvodnog svijeta, posjetiteljima zanimljiva i po kreiranju dodatnih sadržaja gdje je poseban naglasak na edukaciji djece i mladih, kao i na brizi o okolišu i lokalnoj zajednici, istaknula je ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš.

Da je ovaj projekt doista jedinstven po mnogočemu, govori i činjenica da se Aquatika nametnula kao ustanova od velike gospodarske, turističke i kulturne važnosti za grad Karlovac i okolicu koju je od otvaranja posjetilo više od 54 tisuće ljudi. Nedavno je Aquatika proglašena drugim najuspješnijim lokalnim EU projektom u Hrvatskoj prema odabiru građana u okviru dodjele nagrada na Tjednu EU fondova.

– Aquatika je EU projekt realiziran u suradnji s Gradom Karlovcem, prepoznat u Hrvatskoj, ne samo po svom arhitektonskom izgledu, već i po dodatnim sadržajima kojima oplemenjuje ovaj prostor. Grad je bio nositelj 22 realizirana projekta u iznosu 50 milijuna kuna, a u projektima jednake vrijednosti sudjelovao je kao jedan od partnera te se nalazi u top 10 gradova prema povlačenju europskih sredstava. Sve to važno je u zajedničkom radu na poboljšanju kvalitete života u gradu, a mogućnost napredovanja nudi nam upravo EU te je na nama da to pametno iskoristimo, naglasila je gradska pročelnica UO za društvene djelatnosti Andreja Navijalić.