Milijun i pedeset tisuća kuna poduzetnicima

U uredu gradonačelnika Karlovca dodijeljena su rješenja o pravu na bespovratne potpore poduzetnicima. Namijenjene su malim poduzetnicima za poticanje otvaranja i poslovanja. Za te namjene ove je godine u proračunu Grada planirano milijun i pedeset tisuća kuna.

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić donio je i ove godine Pravilnik o dodjeli bespovratnih potpora za male poduzetnike, kojima se potiče njihovo otvaranje i poslovanje. Za ovu godinu su predviđene četiri vrste potpora. To su potpore za pokretanje djelatnosti poduzetnika početnika, potpore za proizvodne i IT djelatnosti, potpore poduzetnicima za sudjelovanje na sajmovima te subvencije kamata na kredite poduzetnika.

Do sada je dodijeljeno osam potpora, za što je potrošeno 147 tisuća kuna, a u ovom krugu je potpore dobilo još pet poduzetnika u ukupnom iznosu 128 tisuća kuna. To su pekarski obrt Lekaj, Stolar Nenad Babić, Obrt za modni dizajn I.G.O.R. , Ambulanta Anima d.o.o. i Distorzija j.d.o.o.. Javni poziv je još uvijek otvoren i zahtjevi za potpore se zaprimaju do utroška sredstava.