Ministar turizma zadovoljan turističkim pokazateljima u Karlovačkoj županiji

Ministar turizma Gari Cappelli posjetio je danas Karlovačku županiju. Između ostalog, obišao je Mrežničku kuću u Donjem Zvečaju, omiljenu destinaciju mnogih izletnika i ljubitelja prirode, ali i sporta i dobre hrane.

Nakon obilaska radova na Foginovom kupalištu i Muzeja Domovinskog rata na Turnju, ministar turizma Gari Cappelli završio je posjet Karlovačkoj županiji u Mrežničkoj kući u Zvečaju. Komentirao je lokalne projekte sufinanirane sredstvima ministarstva turizma, izrazivši zadovoljstvo viđenim i upravljanjem razvojem turističke ponude od strane Grada Karlovca. Da se ovdje ciljano upravlja destinacijom dokazuju i statistički pokazatelji, koji su za prva četiri mjeseca ove godine bolji nego u istom razdoblju lani, kaže Cappelli.

Ministar je u Karlovačku županiju stigao na poziv HDZ-ovih kandidata za župana Damira Jelića i za gradonačelnicu Duge Rese Dijane Zadrović koji su ovom prilikom predstavili planove daljnjeg razvoja turizma na ovom području. Kada je riječ o području Duge Rese, prioritet je Vinica, kako bi se ovaj turistički potencijal što bolje iskoristio. Također je u planu subvencionirati projekte koji bi značili otvaranje novih smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta s dodatnim sadržajem, poticanje razvoja lovnog i adrenalinskog turizma te izrada autohtonog dugoreškog suvenira, ispričala je Zadrović.

Na lokalnim izborima ne biraju se samo župani i gradonačelnici, već i ljudi koji će iduće četiri godine raditi na razvoju turizma u jedinicama lokalne samouprave, budući da funkcija župana i gradonačelnika ujedno podrazumijeva predsjedanje lokalnim turističkim zajednicama, poručio je iz Zvečaja resorni ministar.