8. međunarodna likovna kolonija u Domu na Baniji

U karlovačkom Domu za odgoj djece i mladeži na Baniji počela je 8. međunarodna likovna kolonija. Djecu su posjetili i članovi Kickboxing kluba Old lion. Najavili su kako su dio sredstava od noći gladijatora, koja će se održati 20. svibnja, namijenili kako bi opremili domsku teretanu. Želja im je potaknuti djecu na bavljenje sportom i zdrav život općenito.

Likovna kolonija u Domu za odgoj djece i mladeži na Baniji održava se već petnaestu godinu, a osmu godinu ima i međunarodni predznak. Kolonija se ove godine provodi pod nazivom Prijatelji u gostima i posvećena djeci svih odgojnih skupina u trajnom ili privremenom smještaju te djeci bez pratnje, odnosno azilantima.

Dom skrbi o stotinu djece, a među njima su i djeca iz Afganistana koja su se lijepo uklopila u život u Karlovcu i ovdje se dobro se osjećaju, ističu u Domu.

O njihovim životnim pričama svjedoči i likovni izričaj. “Naša djeca crtaju cvijeće, a oni žicu s mađarske granice”, kažu odgajatelji.

Ovom su prilikom Dom posjetili i članovi Kickboxing kluba Old Lion. Povod je humanitarna akcija. Naime, od noći gladijatora, koja će se održati 20. svibnja, dio sredstava će uplatiti Domu za odgoj djece i mladeži kako bi opremili njihovu sportsku dvoranu. Cilj ove akcije je usmjeriti djecu ka sportu i zdravom načinu života, poručuju iz kluba.