U karlovačkoj Promenadi otvoren Glazbeni paviljon

Nakon samo dva mjeseca gradnje Karlovac je dobio Glazbeni paviljon. Nove vizure Promenade ukrašava sedam metara visok paviljon koji su sinoć svečano otvorili učenici Glazbene škole Karlovac, Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora, Tamburaški orkestar Učeničkog doma i sastav Nos Tress. Brojni Karlovčani pratili su koncert u novom prostoru koji će biti mjesto kulturnih događanja u gradu.

Inicijativu za izgradnju Glazbenog paviljona dali su stanovnici gradske četvrti Zvijezda, a Grad je nakon nekoliko godina uspio u proračunu pronaći dovoljno novca za njegovu izgradnju. Radovi su bili vrijedni milijun i 100 tisuća kuna.

  • Građevina je visoka sedam i pol metara, promjer je osam metara, a ukupna površina je 10×10,5 metara. Karlovac je dobio novu pozornicu na otvorenom, rekla je gradska pročelnica Martina Furdek Hajdin.
  • Očekujemo da će se ovdje održavati promenadni koncerti subotom i nedjeljom. Pozivat ćemo umjetnike da ovdje održavaju koncerte i da ovo zaista bude jedan prostor susreta umjetnosti, susreta svih ljudi i da se Karlovac i s ovog mjesta pokaže kao grad susreta, naglasila je gradska pročelnica je Andreja Navijalić.