“Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet”

“Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom – prilika, a ne namet” bilo je tema stručnog skupa održanog u Županijskoj gospodarskoj komori Karlovac. Koji su problemi pri zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom i kako ih prevladati, kakvi su poticaji osigurani i kako ih ostvariti te zašto je za podizanje konkurentnosti važno zapošljavati osobe s invaliditetom, neka su od otvorenih pitanja.

U Hrvatskoj živi oko pola milijuna osoba s invaliditetom, što je 12 posto ukupnog stanovništva. Polovica ih je u radno aktivnoj dobi, a od toga je samo 17 tisuća zaposleno. Upravo zato Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Hrvatska gospodarska komora organizirali su ovaj stručni skup za poslodavce. “Ključni cilj ovakvih skupova je poslodavcima koji imaju problema s pronalaženjem radnika skrenuti pozornost na to da među 500.000 osoba s invaliditetom postoji relativno veliki bazen vrlo zapošljivih ljudi. Velik broj njih ima veliku preostalu radnu sposobnost. Država stimulira zapošljavanje osoba s invaliditetom na razini koja je uobičajena u Europi, od prilagodbe radnog mjesta do plaćanja doprinosa. Mnogi poslodavci to ne znaju”, kaže Davorko Vidović iz Hrvatske gospodarske komore.

Pozitivnih primjera ima, ali još uvijek su više iznimka nego pravilo. Jedan od njih je FINA koja je samo lani zaposlila 25 osoba s invaliditetom. Osim u javnoj upravi, mogućnosti su velike i u privatnom sektoru, ali nažalost još uvijek premalo prepoznate. “Mi u turizmu, u ugostiteljstvu, imamo niz poslova koje osobe s invaliditetom mogu obavljati, od rada na recepciji, pomoćnih kuhara, do pekarske industrije. Nema nikakvog razloga da, recimo, osobe s lakšom mentalnom retardacijom ne rade takve poslove”, dodaje Vidović. Primjera tvrtki koje su to prepoznale ima i u Karlovačkoj županiji – od gradskih tvrtki Čistoća i Zelenilo, do privatnih kao što su PPK, Žitoproizvod, Meduza i Lana tiskara, rekao nam je Damir Furdek, tajnik HGK – Županijska komora Karlovac.

Jedna od glavnih tema skupa bila je koji su problemi pri zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom i kako ih prevladati. “Čini mi se da je najveći dio problema u nedovoljnoj informiranosti. Mnogo je onih koji nisu ni razmotrili tu mogućnost. Osobama s invaliditetom treba osigurati pristupačno, prilagođeno radno mjesto, a to je ponekad vrlo jednostavno. Poslodavci bi trebali znati da su upravo osobe s invaliditetom često izuzetno lojalni radnici jer im je stalo da se dokažu i zadrže radno mjesto, a s druge strane i država za njihovo zapošljavanje nudi konkretne poticaje, tako da je to za poslodavce vrlo korisno”, pojašnjava Furdek.

Veliki korak naprijed u poticanju zapošljavanja osoba s invaliditetom bila je zakonska obveza kvotnog zapošljavanja koja je stupila na snagu prije tri godine. “U prvoj godini provedbe zaposleno je 40 posto više ljudi, a lani 15 posto više”, istaknula je zamjenica Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mira Pekeč Knežević.

Karlovačka županija sedma je u kojoj je održan ovaj stručni skup, a plan je obići cijelu Hrvatsku.