15. susret starodobnih vojnih vozila

15.međunarodni susret starodobnih vojnih vozila održat će se 27. svibnja. Organizator je “Karlovački počasni vod ZNG-91” i Oldtimer klub “Zlatni kotač” iz Zagreba. Manifestacijom se ujedno obilježava 26. obljetnica Oružanih snaga RH i Hrvatske kopnene vojske te Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije.

Pokrovitelj susreta je Ministarstvo obrane RH, predsjednik Organizacijskog odbora je gen.puk. Mate Ostović, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, a zamjenik Marko Vuković. Susret se održava uz potporu Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Događaj započinje okupljanjem sudionika na Trgu bana Jelačića u jutarnjim satima, svečano otvorenje je u 9 i 30, nakon kojega je predviđen obilazak Karlovca i okolice. Završit će povratkom svih sudionika na Trg bana Jelačića u večernjim satima.

Cijelo vrijeme kretanje kolone bit će pod pratnjom policije, promet će biti posebno reguliran, a organizatori mole građane za strpljenje. Voditelj susreta Dubravko Halovanić istaknuo je da je do sada prijavljeno oko 30-tak vozila iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.