Dječji vrtić “Radost” iz Jastrebarskog obilježio dvije obljetnice

U vrtiću “Radost” u Jastrebarskom danas je bilo još življe nego inače. Održavala se Dječja olimpijada , a ujedno je obilježena deseta obljetnica provođenja programa “Eko-vrtić”.

Punih deset godina prošlo je otkako se Dječji vrtić Radost iz Jastrebarskog pridružio međunarodnoj obitelji Ekoškola. Radi se o programu osmišljenom za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš na razini čitavih odgojno-obrazovnih ustanova, a ne odnosi se samo na škole, već i na vrtiće, učeničke domove, škole za djecu s posebnim potrebama, pa čak i fakultete. Jaskanski vrtić među prvim je predškolskim ustanovama u Hrvatskoj koje su se uključile u program. Nacionalni koordinator Ekoškola u Hrvatskoj je Udruga Lijepa Naša.

Malim ekolozima obljetnicu je došao čestitati i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel. Osim desete obljetnice Eko-vrtića, ujedno je danas održana 9. Dječja olimpijada.

U programu je sudjelovalo oko 500 djece iz centralnog, ali i područnih objekata vrtića, a brojni ponosni roditelji došli su pružiti im podršku.