Predstavljeni rezultati istraživanja potreba mladih

Predstavljeni su rezultati istraživanja o mladima i potrebama mladih s područja Karlovačke županije. Istraživanje je provedeno u sklopu projekta Program za mlade Karlovačke županije kojeg županija provodi u suradnju sa Županijskim savjetom za mlade i udrugom Carpe Diem.

Prva faza istraživanja obuhvatila je ustanove, institucije i udruge koje se bave mladima što je bilo temelj za ispitivanje 391 mlade osobe. Čak 80 posto mladih kao najvažniju točku programa za mlade vidi zapošljavanje i poticanje poduzetništva mladih.

– Mladi smatraju i da se institucije trebaju približiti njima, a ne da oni odlaze u institucije po savijete. Najveći interes mladi imaju za stvaranjem vještina za tržište rada, odnosno žele naučiti kako se predstaviti poslodavcu. Također ističu da su nedovoljno informirani, međutim problem je što su društvene mreže njima glavni izvor informacija, dok institucije i dalje koriste tradicionalne oblike informiranja, ispričala je Aleksandra Podrebarac iz udruge Carpe Diem.

Upravo informiranje i obrazovanje mladih tema je prve od pet radionica koje će biti održane u sklopu projekta. Bit će održana sutra od 9 do 15 sati u Centru za mlade u Grabriku. Inače vrijednost projekta izrade Programa za mlade je 105 tisuća kuna.