Koncert “Njima na dar” u spomen na Jakova i ove godine privukao brojne Karlovčane

U spomen na Jakova Rubida, dječaka koji je 2010. godine u 13-oj godini života izgubio bitku s teškom bolešću, sinoć je održan još jedan humanitarni koncert “Njima na dar”. Kao i svake godine, koncert je održan na Jakovljev rođendan u organizaciji udruge “Jak kao Jakov”, a sav prihod namijenjen je liječenju djece oboljele od malignih bolesti.

Da sudbina nije odlučila drugačije, Jakov bi danas imao 20 godina. Iako ga fizički nema, njegov vedri i hrabri duh i dalje živi zahvaljujući udruzi koja nosi njegovo ime, a čija je predsjednica i osnivačica Jakovljeva majka Ivančica.

Svake godine Jakovljev se rođendan obilježava koncertom u Domu HV Zrinski kojem su se i ovoga puta odazvali brojni Karlovčani – oni koji su Jakova poznavali i voljeli, ali i neke nove generacije. Kao i uvijek u programu su sudjelovala i djeca iz Jakovljeve Osnovne škole Švarča. Iako je Jakovljeva generacija odavno izašla iz osnovne škole, školski kolege njegovog se rođendana prisjete svake godine, a i za one koji su došli nakon radi se o posebnom danu.

Na koncertu su nastupila poznata imena – operna primadona Ivanka Boljkovac i dobitnice Porina Singrlice, kao i učenici Glazbene škole, tamburaški sastavi i dječji zborovi.