Dan otvorenih vrata u TUŠ-u za osmaše

Učenici nekoliko karlovačkih osnovnih škola imali su danas priliku doznati više o Trgovačko-ugostiteljskoj školi i programima koje ona nudi. Škola je organizirala Dan otvorenih vrata, a osmaši su na zanimljiv i kreativan način na raznim radionicama, predavanjima i demonstracijama mogli vidjeti što učenici ove škole uče i u kojim se sve programima obrazuju.

Dan otvorenih vrata je prilika da se svi zainteresirani, a prvenstveno učenici osmih razreda osnovnih škola i njihovi roditelji upoznaju s opremljenošću, objektima i programima škole, kaže ravnatelj Damir Pleša. Dok su kuhari pekli u kuhinji, slastičari su na otvorenom pokazivali umijeće ukrašavanja slastica. Ipak, najzanimljivija je bila utrka konobara.

Uskoro se bliži kraj školske godine, ali i upisi novih učenika. Ove godine u Trgovačko-ugostiteljskoj školi će se moći upisati pet različitih programa. Škola trenutno ima 356 učenika koji školu pohađaju u dvije smjene. S obzirom na velik interes za ovu školu prostor im je sve manji, a ravnatelj se nada da će se jednog dana uspjeti barem malo proširiti.