SDP-ovci pozvali građane da izađu na drugi krug izbora

Rezultati izbora su za nas loši, naravno da nismo zadovoljni, ali su nam i upozorenje da moramo riješiti naše unutarstranačke probleme i vratiti se za četiri godine kao pobjednici, poručili su danas SDP-ovci sa svoje konferencije za novinare. Pozvali su građane da izađu na drugi krug izbora i biraju promjene.

HDZ je uvjerljivo pobijedio i na tome im treba čestitati. I dalje su najmoćnija stranka te jedino ujedinjena oporba može konkurirati tome, kažu SDP-ovci. Trenutačno mi nismo u fazi apokalipse, kako neki smatraju, nego u fazi katarze. SDP Karlovačke županije se suočava s brojkama, a protiv sebe imamo vrijeme i prostor u kojem je trenutno pobijedila klijentelističko – ovisnička koncepcija politike i načelo “dobio si posao, glasaj za nas”, rekao je Ivan Vuković.

Vuković je iskoristio priliku čestitati Jeliću na pobjedi, no SDP-ovci smatraju da time Karlovačka županija ostaje na začelju Republike Hrvatske. Birače su pozvali da izađu na drugi krug izbora i svoje povjerenje daju SDP-ovim kandidatima u Ogulinu i Ozlju, a u Karlovcu Davoru Petračiću.

Da ljudi žele promjene dokaz je i broj mandata koji je dobio Živi zid, tu se radilo o protestnom glasanju i mora biti opomena velikim strankama. SDP će ostati najjača oporbena stranka i kao takvi ćemo se za četiri godine vratiti kao pobjednici, poručuju.