Obilježen Svjetski dan poduzetnica

Svjetski dan poduzetnica obilježen je i u Karlovcu. Udruga poslovnih žena Krug gostovala je na poziv županijske gospodarske komore u Aquatici gdje je održan sastanak na kojem se raspravljalo o osnivanju ogranka Kruga za Karlovačku županiju.

Krug, kao simbol savršenog jedinstva i suradnje, izabran je za ime i zaštitni znak Hrvatske udruge poslovnih žena kako bi predstavio njene zadatke: djelatno povezivanje i zajednička nastojanja prema poboljšanju položaja žena kako poslovnom tako i u obiteljskom okružju.

Danas nije jednostavno skupiti hrabrosti i upustiti se u poduzetničke vode, žena poduzetnica je tek 20-ak posto što je maleni postotak, kažu iz Kruga. Udruga danas ima više od 150 članica u Zagrebu i u ograncima Split, Rijeka, Pula, Šibenik, Virovitica i Dubrovnik. Uskoro bi i Karlovac mogao dobiti svoj ogranak.

Krug ima razrađen program za cijelu godinu, a sastoji se od različitih druženja, predavanja i sličnih aktivnosti, koje ćemo ako bude osnovan karlovački ogranak imati prilike imati i u našem gradu.