Susreti s građanima

Što uistinu muči građane i kako im konkretno pomoći zanima saborsku zastupnicu Mariju Jelkovac. Ona je u nekoliko navrata organizirala druženje s građanima u Karlovcu i Dugoj Resi kako bi bolje razumjela građane i time doprinijela kvalitetnijem radu u Saboru. Također, nastoji povezati građane s nadležnima za one probleme koji nisu u njezinoj direktnoj nadležnosti.

Saborska zastupnica Marija Jelkovac nastoji se što više približiti građanima, čuti njihovo mišljenje, saznati što ih muči i što više pomoći.

Dosada se s građanima susrela u gradskoj upravi u Dugoj Resi i Gradu Karlovcu, a najavljuje da će to nastaviti i dalje kad god to bude moguće.

S građanima je razgovarala o različitim temama. Uglavnom su to problemi komunalne naravi pa im je u tome nastojala pomoći kontaktirajući nadležne. Građani se često žale i na ekonomske probleme te socijalnu situaciju u kojoj se nalaze pa se nastoji pomoći i u tom smislu, koliko je to moguće.

Najbitnijim smatra osigurati ljudima radna mjesta, a to se indirektno ostvaruje i kroz rad lokalne i regionalne samouprave koja treba poduzetnicima osigurati što brži početak poslovanja kroz dozvole i sve što je potrebno.

Sabor je zakonodavna institucija, a Jelkovac je u Saboru uključena u niz Odbora na kojima se zapravo raspravlja o prijedlozima zakona i priprema sve za sjednice. Zastupnica Jelkovac istaknula je kako je rad u Odborima vrlo sustavan i nedovoljno poznat široj javnosti zbog čega se misli kako se u Saboru malo radi, što nije istina.

Upravo je i ovo druženje s građanima u njezinoj izbornoj jedinici potrebno kako bi se razumjeli pravi problemi građana i našla prava zakonska rješenja.