U četvrtak predstavljanje knjige memoara Danka Plevnika u Gradskoj knjižnici

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac i izdavačka kuća Plejada d.o.o. Zagreb pozivaju vas na predstavljanje knjige memoara Danka Plevnika “Onaj što piše, kronika moga vremena”, u četvrtak, 8. lipnja u 18 sati.

O knjizi će govoriti Ilija Ranić, Darko Srndović, Goran Gerovac, Boris Rašeta, Radovan Radovinović i autor.
Predstavljanje će se održati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”.

Ova zanimljiva i napeta autobiografska “kronika” donosi samo dio odgovora na pitanje tko je Danko Plevnik. Cjelovit odgovor pruža jedino njegovo ukupno djelo, a ono je iznimno opsežno i raznovrsno. Plevnik je novinar, kolumnist, publicist, znanstvenik, koji je pisao za 60-ak novina i časopisa, objavio je 21 knjigu, a njegovi su prilozi uvršteni u 15 zbornika. Čitatelji “Slobodne Dalmacije” imali su posebno zadovoljstvo da 25 godina redovito čitaju njegove kolumne. Riječ je dakle o pravom “gigantu hrvatskog novinarstva”.

Dr. sc. Danko Plevnik, karlovački novinar i publicist, rođen je 12. ožujka 1951. godine. Maturirao je na karlovačkoj Gimnaziji 1970. godine, a 1976. diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirao je informacijske znanosti 1986. godine. Kao novinar je radio za “Večernji list”, “Novi list”, “Vjesnik” te je bio dugogodišnji kolumnist “Slobodne Dalmacije”. Član je Izvršnog odbora Hrvatskoga novinarskog društva i mnogih udruženja kao što su Association of European Journalists i Internation Federation of Journalists. Danko Plevnik skovao je pojam znanosti o čitanju – legologija. Cijenjen je i kao geopolitički analitičar.