Završen projekt “Čitateljska putovnica”, najčitateljica – Iva Kušan

Povodom završetka projekta “Čitateljska putovnica”, u Osnovnoj školi “Dubovac” održana je svečanost na kojoj je proglašen najčitatelj, točnije najčitateljica. Radi se o prvašici Ivi Kušan, koja je u sklopu ovog projekta pročitala najviše knjiga – čak 57.

Projekt “Čitateljska putovnica” provodio se u drugom polugodištu ove školske godine u 1.d razredu OŠ Dubovac s ciljem poticanja učenika da svakodnevno usavršavaju vještinu čitanja, steknu naviku čitanja iz užitka i u konačnici razviju ljubav prema pisanoj riječi. Svaki učenik dobio je svoju “putovnicu” u koju je zapisivao naslove pročitanih priča, pojasnila je učiteljica Josipa Biličić.

Projekt se inače provodi diljem Hrvatske, ali u višim razredima. Za OŠ Dubovac bio je ovo pilot-projekt, a rezultatima su, kažu, i više nego zadovoljni.

Najmarljivija čitateljica za svoj je trud i nagrađena – Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” darovala joj je besplatnu godišnju članarinu, a dar joj je uručila i ravnateljica škole. Uz Ivu, simbolične nagrade dobilo je još petero najmarljivijih malih čitatelja, a završetak projekta obilježili su i recitacijama i pjesmom, sve naravno na temu – knjiga i čitanja.