Kupalište u Donjem Velemeriću dobilo aquapark

Poseban dan bio je danas i za učenike OŠ Barilović. Slaveći posljednji dan škole, ujedno su imali priliku isprobati novopostavljeni aquapark na kupalištu u Donjem Velemeriću.

Dvostruki povod za zabavu imali su učenici OŠ Barilović. Zajedno sa svojim učiteljicama i roditeljima okupili su se na kupalištu u Donjem Velemeriću, gdje im je roštilj za slavlje završetka školske godine pripremao osobno načelnik općine Dražen Peraković. Za njih je ovim povodom imao i poseban dar – aquapark koji je općina kupila za 60 tisuća kuna.

Postavljanje aquaparka  samo je uvod u proširenje turističke ponude ovoga kraja. Planovi za budućnost su veliki. Turističko sportski centar koji će se ovdje graditi, a planira ga se financirati EU novcem, obuhvatio bi niz turističkih, sportskih i zdravstvenih sadržaja, između ostalog autokamp, bazene i lječilište.

Autokamp bi prema očekivanjima vrata trebao otvoriti 2019. godine, a brzina realizacije cjelokupnog projekta na lijevoj obali Korane ovisit će o dostupnim financijama.