Bosansko-hercegovačka pjesnikinja Sandra Cvitković dobitnica je karlovačke književne nagrade za mlade pjesnike “Zdravko Pucak”. Na natječaj za nagradu Grada Karlovca i Matice hrvatske pristiglo je devet zbirki pjesama, a uz glavnu nagradu, dvije zbirke su pohvaljene.

Grad Karlovac i Ogranak Matice hrvatske u Karlovcu raspisali su u veljači natječaj za Hrvatsku književnu nagradu Grada Karlovca “Zdravko Pucak” za mlade pjesnike u 2017. godini. Pravo sudjelovanja imaju mladi pjesnici, mlađi od 30 godina, s područja Republike Hrvatske i svih prostora u kojima postoji književna aktivnost na hrvatskom jezik. Nagradu je dobila profesorica hrvatskog i engleskog jezika iz Glamoča iz Bosne i Hercegovine Sandra Cvitković za zbirku pjesama “Lucidni zapisi”.

 

Nagradu su pjesnikinji dodjelile zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić i predsjednica karlovačke Matice hrvatske Hrvojka Božić.

 

Nagrada se sastoji od plakete, diplome i objavljivanja nagrađene zbirke. Osim nagrađene zbirke, Prosudbeno povjerenstvo je pohvalilo još dvije zbirke, “Čvor pod kragnom” Vanje Mitrović i “Tijela, stepenice, siromaštvo” Antonija Karlovića.