Turizam, ugostiteljstvo, zdrava hrana, poljoprivreda, prezentacija, marketing. Sve su to dijelovi jednog mozaičnog obrazovnog programa kojeg Prirodoslovna škola Karlovac nudi u smjeru agroturističkog tehničara. Raznolika praktična nastava kreće od uzgoja voća i povrća u školskom vrtu do stručne prakse u hotelima.

Uz opće predmete učenici imaju raznolike strukovne predmete, među kojima su Prehrana i poznavanje robe, Ugostiteljsko posluživanje, Kuharstvo, Turizam i marketing i brojni drugi. Kroz praktičnu nastavu i praksu izvan škole razvijaju raznolik spektar znanja i vještina.

U sklopu škole imaju svoj vrt i voćnjak na kojem sami uzgajaju voće i povrće. U program obrazovanja ulazi i kuharska nastava kao dio praktične nastave jer je cilj pripremiti učenike da hranu koju su uzgojili znaju skuhati i servirati.

Ovo je zanimanje vrlo sveobuhvatno i korisno za sve koji planiraju ili se već bave poljoprivrednom proizvodnjom, vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, seoskih turizama i slično. S obzirom na to da je četverogodišnje, učenici koji žele nastaviti obrazovanje kroz sturiranje imaju i tu mogućnost. Spoj je to poljoprivrede, ekologije, ugostiteljstva, turizma, koji u Hrvatskoj imaju velikog potencijala.