Kristina Čerina osigurala nastup na Europskom taekwondo prvenstvu

Kristina Čerina iz kluba Banija Pandas osigurala je nastup na Europskom taekwondo prvenstvu jer je na svim kriterijskim turnirima osvojila prvo mjesto. Zadnje zlato stiglo je prošlog vikenda s kadetskog i juniorskog prvenstva održanog u Zadru.

Na kadetskom i juniorskom prvenstvu Hrvatske nastupilo je više od 450 natjecatelja iz 67 klubova.

Taekwondo klub „BANIJA PANDAS“ nastupio je sa šest natjecatelja i natjecateljica. Temeljem dosadašnjih rezultata i sakupljenih bodova, pet boraca taekwondo kluba „BANIJA PANDAS“ bilo je pozicionirano u ulogu nositelja u ždrijebu. Šest natjecatelja osvojilo je četiri odličja, od kojih jedno zlato, jedno srebro, te dvije bronce. S obzirom da je polovici ekspedicije ovo bio prvi nastup na ovako jakom i značajnom natjecanju, treneri su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatom, iako su očekivanja bila puno veća rekao je trener Neven Trbojević.

Kristina Čerina osigurala je nastup na Europskom prvenstvu jer je na svim kriterijskim turnirima osvojila prvo mjesto. Uz titule državne seniorske prvakinje okrunila se i titulom najbolje juniorke u državi.

Osim Kristine Čerine koja je osvojila 1. mjesto, srebrnom medaljom okitila se Gabrijela Fehervari, dok su treće mjesto osvojili Petar Fičko i Leona Grubiša. Bez plasmana su ostali Aleksandra Macut i Lucija Hrebac