Piano festival od subote ponovo u Karlovcu

256

Karlovac je od 8. do 16. srpnja domaćin još jednog izdanja Karlovac Piano Festivala i Međunarodnog pijanističkog natjecanja koji će biti održan u organizaciji Glazbene škole Karlovac.

Najveća atrakcija festivala bit će koncert u Glazbenom paviljonu koji će se održati u ponedjeljak, 10. srpnja u čast rođendana Grada Karlovca. Cijeli događaj postaje zanimljiv već oko 16 sati kada u paviljon stiže koncertni klavir ravno iz tvornice Boesendorfer iz Beča donacijom tvrtke EURO-UNIT posebno za ovu prigodu. Postavljanjem klavira u predivan karlovački park se pretvara u jedinstveno i u svijetu vrlo rijetko koncertno odredište. Karlovčani će tako moći zaviriti u produkciju jednog glazbenog događaja već od 18 sati kad će biti održana javna generalna proba. Glavni program počinje u 20 sati kad će se na pozornici izmjenjivati sudionici festivala, učenici i profesori Glazbene škole Karlovac, a na samom kraju zasvirat će gitarističko-pijanistički duo, Silvije i Viktor Vidović. Profesionalni glazbenici izvodit će djela nekih od najznačajnijih skladatelja i glazbenika u povijesti i tako širiti kulturu glazbe u Karlovcu.

Umjetnički voditelji i nositelji Karlovac Piano Festivala renomirani su pedagozi i umjetnici svjetskog glasa koji su i najbolja pozivnica glazbenoj publici:

Dr. Silvije Vidović, začetnik festivala, iz poznate karlovačke glazbene obitelji, danas profesor na Florida International University.

Prof. Dang Thai Son, gost profesor, predavač na University of Montreal, koncertni pijanist, pobjednik i član ocjenjivačkog suda prestižnog Chopin Piano natjecanja u Varšavi.

Prof. Vladimir Viardo, redovni profesor na University of North Texasa, pijanist i predavač nevjerojatnog senzibiliteta i glazbene imaginacije, prvonagrađeni na prestižnom natjecanju Van Cliburn 1973. godine.

Glazbena škola Karlovac ovim je događajem prepoznata kao vodeći edukativni centar za pijaniste širom svijeta čime se potiče raznovrsnost i kvaliteta kulturne i umjetničke ponude Karlovca. Ovom međunarodnom suradnjom na visokoj stručnoj razini daje se veliki značaj Karlovcu na kulturnoj i edukativnoj karti Europe.

KONCERTNI PROGRAM KARLOVAC PIANO FESTIVALA:

SUBOTA / 8. srpnja 2017. u 19.30 sati / Glazbena škola Karlovac

Klavirski recital Rhythmie Wong, pobjednica 3. Karlovac međunarodnog pijanističkog natjecanja

PONEDJELJAK / 10. srpnja 2017. u 20.00 sati / Glazbeni paviljon

Pijanistički koncert na otvorenom

SUBOTA / 15. srpnja 2017. u 19 sati / GK Zorin dom, Karlovac

Finale 4. Karlovac međunarodnog pijanističkog natjecanja uz dodjelu na nagrade publike

NEDJELJA / 16. srpnja 2017. u 19 sati / Glazbena škola Karlovac

Završni koncert aktivnih sudionika Karlovačkog piano festivala

Detaljnije informacije potražite na www.karlovacpianofestival.com