Putokazi izveli “Raskružje – mjuzikl mijena”

151

Povodom Dana grada još je jedno događanje vrijedno posebne pažnje poklonjeno Karlovčanima. Radi se o mjuziklu Raskružje, kojeg su u Sportskoj dvorani izveli riječki Putokazi. Glavni likovi u ovom mjuziklu mijena putuju životnim raskružjem, odnosno rotorom, iz kojeg ulaze i izlaze tražeći se i istražujući.

Mjuzikl je nastao od 30 songova iz dosadašnjih glazbenih projekata Putokaza. Objedinjeni su songovi autora Elvisa Stanića, Duška Rapoteca, Mirande Đaković i Iztoka Turka. Sudjeluje 40-tak solista i izvođača iz različitih pjevačkih generacija Putokaza.

U “Raskružju – mjuziklu mijena” isprepliću se slavenski mit o Jarilu i Morani te grčki mit o Perzefoni. Glavni likovi Morana/Perzefona, Jarilo, Janja, Gospodin Lijep i Mlad, Demetra i Perun, vile Rusalke i Polunoćnice putuju raskružjem, životnim rotorom u kojeg ulaze i izlaze, u vječnim mijenama, tražeći se, istražujući, rastući.

Ovo je 33. godina Putokaza, a Raskružje, mjuzikl mijena, je njihovo dosad najopsežnije glazbeno-scensko djelo koje u sebi objedinjuje formu mjuzikla i dramske predstave. Na jedan sasvim novi način spojen je libreto Irene Križ s prepoznatljivim zvukom Filipa Franka, orkestratora i glazbenog producenta.