Grad Ozalj kroz razne programe daje podršku djeci i mladim obiteljima. Postoji tako program stipendiranja, djeca koja idu na državna natjecanja dobivaju i džeparac, sufinanciraju se udžbenici i školski pribor te postoje razne druge vrste pomoći tamošnjoj osnovnoj školi. Djecu koja su bila uspješna na raznim natjecanjima danas je primila i gradonačelnica Gordana Lipšinić.

Jurica Razumić već je poznati mladi robotičar i informatičar. Osvojio je 3. mjesto na državnom natjecanju iz automatike. Jakov Bogović, Mislav i Marcel Dasović, Ana Horvatić, Ivona Ferenac, Luka Marković Ficko, Roko Jambrošić i Domagoj Lukač uspješni su u taekwondou, Petra Trdin Jambrović dobila je nagradu na natječaju Moja prva slikovnica, Mihaela Šimunić bila je 1. na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika, Anja Tuškan na matematičkom natjecanju, na kojem je uspjeh ostvario i Stjepan Benković, Petra Ferenac uspješna je mlada glazbenica, Matija Tek gimnastičar, a Leonardo Novaković i Ana Horvatić budući slikari. Svi oni posjetili su gradsku upravu Ozlja.

 

Gradonačelnica ističe kako je u Ozlju puno uspješnih mladih ljudi, nastoji se svima pomoći koliko za to postoji mogućnosti. Cilj je pokazati djeci da se trud i rad u Ozlju cijene te da su prepoznati u svome gradu. Poticanje mladih uspješnih ljudi u gradu na Kupi nastavit će se i u budućnosti, kaže Lipšinić.